Sport

Kevin Primeau marad a Volán edzője

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata ismét bajnok akar lenni, és megtartja a jó munkát végző kanadai trénert.

Noha nem sikerült bejutni az osztrák bajnokság rájátszásába, az együttest idény közben átvevő Kevin Primeau munkájával elégedett a vezetés, ezért a 2012/13-es idény végéig meghosszabbították szerződését.

Id. Ocskay Gábor, a klub szakosztályvezetője a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, Primeau mentalitására jellemző, hogy nem több pénzt, hanem erősebb keretet szeretne.

A fehérváriak – a bajnoki kiírás értelmében – nem játszhatnak a legerősebb keretükkel az OB 1-ben, amelyre gőzerővel készülnek. Egy bonyolult pontszámítás alapján állhat össze a keret.

“Ezzel a lebutított pontszámú csapattal nem lesz egyszerű a címvédés, lesznek szoros meccseink, de biztos vagyok benne, hogy miénk lesz az aranyérem. Voltak olyan riválisok, akik nem szerették volna, ha indulunk a magyar bajnokságban, de a többség úgy szavazatott, illetve úgy látta, hogy a Volán nélküli rájátszás nem piacképes, illetve nem igazi bajnok az, aki nem tud minket legyőzni” – fogalmazott Ocskay Gábor.

Kercsó Árpád, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia vezetője kiemelte: minden korosztályban vannak olyan képességű hokisok, akik néhány éven belül a felnőttcsapathoz tartozhatnak, akár úgy is, hogy nem kell minden lépcsőfokot megmászniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik