Sport

Ovecskin döntött a rangadón

A Washington Capitals idegenben győzte le a rivális Pittsburgh Penguinst az NHL legutóbbi játéknapján.

Három mérkőzésre került sor az észak-amerikai hokiliga magyar idő szerint kedd hajnali játéknapján, a Washington mellett a címvédő Chicago is idegenben gazdagodott két ponttal.

Alekszandr Ovecskin a második harmadban mattolta a meccs egésze alatt 23 löketet fogót Marc-André Feluryt, a Capitals pedig új játékrendszerének köszönhetően – melyben már a védekezésnek is nagy szerep jut – meg tudta őrizni minimális előnyét a lefújásig. Ehhez persze kellett Michal Neuvirth szezonbeli harmadik kapott gól nélküli meccse, a hálóőr 39 védéssel zárta az összecsapást.

A Pingvinek ezúttal is kénytelenek voltak nélkülözni sztárduójukat, az agyrázkódása miatt január eleje óta nem játszó Sidney Crosbyt, illetve a szezon végéig kidőlő Jevgenyij Malkint.

A regnáló bajnok Chicago Blackhawks kétgólos hátrányból állt talpra a St. Louis Blues otthonában, Hossa az utolsó előtti másodpercben egy üreskapus találattal biztosította be a győzelmet, 5-3 lett a vége.

A nap egyetlen hazai győzelmét a New York Islanders szállította, a Szigetlakók a triplázó Moulsonnak is köszönhetően verték 5-1-re a Florida Pantherst. Érdekesség, hogy a vendégek 4-1-nél is bepróbálkoztak a kapuslehozatallal.

Eredmények:
New York Islanders – Florida Panthers 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 3-5 (2-0, 0-4, 1-1)
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik