Sport

Feltámadt, de kikapott a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 együttese négygólos hátrányt dolgozott le Ljubljanában, szétlövésekkel azonban kikapott az osztrák hokiligában.

Az első harmadban hiába borította fel a pályát a Sapa Fehérvár AV19 együttese, a játékrész vége felé közeledve John Hughes mattolta Bálizs Bencét, így hazai előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A folytatásban is a székesfehérváriak domináltak, ráadásul többször is emberelőnyben rohamozhatták Jan Chabera kapuját, azonban nemhogy az egyenlítés nem jött össze, Ziga Pance megduplázta az előnyt, egyre távolodni látszott az esély a rájátszásba jutásra.

A záró harmadban aztán pikk-pakk kettőt vágott az Olimpija Ljubljana, úgy tűnt eldőlt az összecsapás sorsa, ekkor azonban megrázta magát Kevin Primeau legénysége: Johansson törte meg a magyar együttes gólcsendjét, majd Ladányi és Benk is beköszönt, nyílttá vált a találkozó.

A hajrában Bálizs helyett is mezőnyjátékos volt a jégen, Tokaji pedig kihasználta az alkalmi emberelőnyt, négygólos hátrányról mentette hosszabbításra a meccset a Sapa, majd miután a ráadásban nem született meg a döntés, következhettek a rávezetések.

A büntetőknél aztán John Hughes döntött, 5-4 lett a vége.

Rossz hír, hogy a riválisok közül a Medvescak Zágráb és az Acroni Jesenice is győzelemmel tudta le a fordulót, előbbi a Graz 99erst verte 4-3-re, utóbbi a Red Bull Salzburgot győzte le egy gólzáporos mérkőzésen 5-4-re.

A Sapa Fehérvár így három fordulóval az alapszakasz vége előtt ötpontos hátrányban van a Zágráb és a Jesenice mögött.

Eredmény:
Olimpija Ljbuljana – Sapa Fehérvár AV19 5-4 (1-0, 1-0, 2-4, 0-0) – szétlövésekkel

Mindeközben a magyar jégkorongbajnokságban sem tétlenkedtek a csapatok, a középdöntő pénteki játéknapján a Vasas kitömte az Újpestet, az FTC-Orangeways fontos győzelmet aratott a Miskolc ellen, a megyei rangadón pedig a Dunaújváros Székesfehérváron tudott nyerni.

Középszakasz:
Vasas-Újpest 12-1 (4-0, 6-1, 2-0)
FTC-Orangeways – Miskolci Jegesmedvék 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler Dunaújváros 2-5 (1-2, 1-3, 0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik