Sport

A GP2-es edzést elhalasztották Bahreinben

A fővárosban zajló rendbontások és az elmúlt napok erőszakos cselekményei miatt nem edzettek a gyorsasasági versenysorozat résztvevői a Forma-1-es pályán.

“A jelenlegi helyi események nyomán a pályán dolgozó orvosi és mentős egységeket a városi kórházakba rendelték, hogy vészhelyzet esetén segíteni tudjanak” – írták közleményükben a GP2-es verseny szervezői. “Biztonsági okokból a GP2 csütörtökre tervezett programját péntekre halasztottuk.”

Bahrein fővárosában, el-Manámában hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése, amelynek során már négyen meghaltak. A kormányfő elmozdítására irányuló megmozdulások azóta is tartanak.

A GP2 ázsiai versenysorozatát a nemzetközi GP2-es világbajnoksághoz hasonlóan a Forma-1 előszobájának tekintenek. Az idénynyitó futamokat eredetileg péntekre és szombatra tervezték, az F1-es szezon első versenyét március 13-án rendeznék Bahreinben, azt megelőzően pedig egyhetes tesztet tartanának, de a zavargások befolyásolhatják a Forma-1-es programot is.

A kialakult helyzet miatt az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone is kifejezte aggodalmát szerdán, Norman Howell, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szóvivője ugyanakkor azt mondta: nagyon bíznak abban, hogy a helyzet békésen rendeződik, és a futam gond nélkül lezajlik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik