Sport

Mocsai: a vb-n a mieink presztízse volt a tét

A férfi válogatott szövetségi kapitánya klubja, az MKB Veszprém sajtótájékoztatóján elmondta, a nemzeti csapat visszakerült a világelitbe.

Mocsai Lajos elmondta: december 20-tól nagyon sokat dolgozott a válogatott, melynek játékával elégedett volt a svédországi vb-n, és amely végül “szerethető csapattá” vált. Hangsúlyozta, hogy a gárda – amely a hetedik, még éppen olimpiai selejtezőt érő helyen zárt – a vb egyik meglepetéscsapatává vált.

Mocsai emlékeztetett a vb-re való kijutás kiharcolására a Veszprém Arénában a szlovén válogatott ellen. Szerinte a győzelem másutt, más közegben nem jött volna össze, hiszen akkor – miután kiderült, hogy egy erősebb válogatottal szemben kell a vb-re kijutni – “olyan sok jelentkező sem volt a szövetségi kapitányi posztra”.

A szövetségi kapitány szerint a világbajnoki hetedik hely kifejezetten jónak mondható, a csapat kreativitásban, dinamikában sokat fejlődött.

Az MKB Veszprém vezetőedzője elmondta: a klubnál most az a fő cél, hogy “összerakják” a csapatot, mert hat-hét játékos a vb alatt itthon dolgozott. Kitért a Magyar Kupára is annyiban, hogy a Ferencvárosnak az ország második legfontosabb sorozatától való visszalépését “nem tartja helyesnek”, mert szerinte “az erkölcs azt diktálja, hogy ilyet nem lehet megtenni a magyar kézilabdában”.

“Nekünk az a feladatunk, hogy a BL-ben eljussunk addig, amíg lehet, a hazai bajnokságban pedig megőrizzük a sok éve tartó hegemóniát” – tette még hozzá Mocsai Lajos.

Hajnal Csaba, az MKB Veszprém szakosztályvezetője azt mondta, hogy a Veszprém idén “talán eljut a BL négyes döntőjébe. A nehéz menetelés ellenére esély van a sikerekre” – fogalmazott.

Nagy Lászlónak legkésőbb péntekre kell választ adnia, hogy vállalja-e a játékot a magyar válogatottban.

Ajánlott videó