Sport

Mocsai: fantasztikus, hogy elértük a célunkat

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya büszke a fiúkra, és már előre is tekint.

Ahogyan arról bővebb tudósításunkban beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott remek játékkal 31-28-ra megverte a világbajnoki ezüstérmes (a kettővel korábbi vb-n bronzérmes) Lengyelországot a svédországi vb-n.

A 7. hely megszerzésével a nemzeti csapatunk automatikusan kvalifikálta magát a jövő áprilisi olimpiai selejtezőre.

“Fantasztikus, hogy sikerült a kitűzött célt elérnünk. A lengyelek elleni meccset uraltuk, kilenc-tíz ember is tudott lendíteni a játékon. Jó volt a futóteljesítményünk, fizikálisan tudtunk a világsztárokból álló lengyel csapat fölé kerekedni” – mondta a szövetségi kapitány.

“Nagyon nehéz két hét van mögöttünk, találkoztunk az elmúlt évek világbajnokaival, az olimpiai aranyérmessel többek között, és mégis ott lehetünk az olimpiai selejtezőben. A következő feladat, azon túl, hogy az egy év múlva sorra kerülő Eb-re ki kell jutunk, hogy a 2012 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára ütőképes csapatot építsünk.

Most a vb-n a maximumhoz közel, olykor azon túl tudtunk teljesíteni. Ez erre volt elég. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen morálú, és küzdeni képes csapatot vezethetek” – így Mocsai Lajos.

A mieink 6 győzelmet és 3 vereséget “hoztak össze” Svédországban úgy, hogy játszottak három korábbi világbajnokkal és a regnáló olimpiai ezüstérmessel, valamint a bombaerős lengyelekkel.

Férfi kézilabda-világbajnokság, a 7. helyért:

Magyarország-Lengyelország 31-28 (16-14)

gólok: Iváncsik Gergő 11/7, Ilyés 6, Mocsai 6, Iváncsik Tamás 4, Császár 3, Lékai 1, illetve Jurecki 6, Zaremba 3, Bielecki 3, Jurkiewicz 3, Kuchczynski 3, Rosinski 2, Grabarczyk 2, Tluczynski 2, Jaszka 2, Jurasik 1, Tomczak 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik