Sport

Nagyon kikaptunk a franciáktól

A magyar válogatott húsz percig remekül tartotta magát a címvédő ellen, később elfáradt és sima vereséget szenvedett.

Remekül kezdett a magyar válogatott, hiszen háromszor is megszerezte a vezetést, fájó, hogy a franciák mindig egyenlítettek. A világbajnoki címvédőről van szó. A középdöntő első mérkőzésén fordítottak a franciák, de a mieink nem ijedtek meg: Mocsai Tamás és Ilyés Ferenc remek átlövésgólokat szerzett – meglőgtunk kettővel.

A félidő derekán Karabatic aktivizálta magát, és ekkor Mikler helyett Fazekas érkezett a pályára. Sajnos, az addig négy gólig jutó Mocsait ápolni kellett, és 15-12-re elment a francia válogatott.

Az első félidő utolsó percében nem történtek számunkra kedvező dolgok: Fernandez 18-13-ra alakította az eredményt, majd Gál ziccert hibázott a másik oldalon. A félidőben mínusz 5 gól.

Sajnos, nagyon rosszul kezdődött a második félidő, nem csupán azért, mert újabb és újabb gólokat szerzett a francia válogatott, hanem azért sem, mert Karamboué kiválóan védte a gallok kapuját. Csak Mocsainak sikerült túljárnia az eszén, mégis, a különbség így is nőtt a két csapat között: 24-15, oda.

Katzirz Dávid góljánál azt hittük, kicsit közelebb kerülhetünk a kékekhez, de nem így történt, mert a kapus továbbra is remekelt, és sajnos elöl is jók voltak: 31-18-nál már igen jelentős különbséget jegyezhettünk fel.

Ez a 13 gól maradt is a végére, a folytatás hétfőn a németek ellen.

Eredmény, kézilabda-világbajnokság, középdöntő:

Magyarország – Franciaország 37-24 (13-18)

A csoport másik mérkőzésein:

Németország – –Izland 27-24 (15-13)
Spanyolország – –Norvégia 32-27 (15-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik