Sport

NHL: megtört a jég Pittsburghben

Chris Conner 2007. január 20. óta első pittsburghi játékosként lőtt gólt büntetőből az NHL-ben.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján a Pittsburgh Penguins 4-1-re győzte le a vendég Detroit Red Wingst. A hazaiaknál az agyrázkódása után lábadozó, a pont- és góllövőlistát vezető Sidney Crosby hiányzott, míg a vendégeknél öt kulcsember volt kénytelen kihagyni a meccset sérülés miatt.

A Pittsburgh második gólját, 1-0-nál Chris Conner szerezte büntetőből, ezzel egy hosszú sorozat végére került pont. A “pingvinek” ugyanis – a szétlövéseket nem beleszámítva – legutóbbi 12 rávezetéses büntetőjüket elpuskázták, utoljára 2007. január 20-án találtak be ilyen játékszituációból.

Ha már büntető: a 98. játéknapon csak öt meccs ért véget 60 perc után, három találkozó a hosszabbításban dőlt el (a Philadelphia Flyers a Washington Capitals, a Buffalo Sabres a Montreal Canadiens, a Colorado Avalanche a Vancouver Canucksot verte a hirtelen halálban), míg további két meccsen a szétlövésekre is szükség volt – ebben a műfajban Anaheim Ducks az Ottawa Senatorsnál, a Tampa Bay Lightninga a Columbus Blue Jacketsnél volt jobb.

NHL, alapszakasz, 98. játéknap:

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3-2, h.u.
Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 4-1
Carolina Hurricanes – Boston Bruins 2-3
Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 2-1, h. u.
Ottawa Senators – Anaheim Ducks 1-2, szétlövéssel
Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 3-2, szétlövéssel
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 2-1
Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 4-3, h. u.
Phoenix Coyotes – Nashville Predators 2-5
Edmonton Oilers – Minnesota Wild 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik