Sport

Nem csak a mérkőzést vesztette el a Detroit

A bajnoki címre törő Red Wings rávezetésekkel kapott ki a Columbus Blue Jacketstől az NHL-ben.

A hazai pályán játszó Kékkabátosok már két góllal is megléptek az első harmadban Voracek és Clitsome révén, Miller és Hudler azonban egalizált a második felvonásban. Sem a harmadik etap, sem a hosszabbítás nem hozta meg a döntést, így következhettek a rávezetések: Steve Mason négy kísérletet is hárított, illetve egyedül Vermette tudott beköszönni, a Columbus így megnyerte az összecsapást.

Nem ez a legnagyobb baja a Red Wingsnek, a gárda ugyanis már most is Pavel Datsjuk, Mike Modano, Dan Cleary, Brad Stuart és az elsőszámú kapus, Chris Osgood nélkül volt kénytelen kiállni, ezen a meccsen azonban legalább egy hónapra kidőlt még a kezét törő Tomas Holmström, illetve az első harmadban a térdét fájlaló Jimmy Howard hálóőr is.

Érdekesség, hogy a Blue Jackets tudott nyerni egyedül hazai pályán magyar idő szerint szombat hajnalban, a Vancouver Canucks Washingtonban, a Calgary Flames a rivális Ottawa otthonában, a Philadelphia Flyers Atlantában, a ligautolsó New jersey Devils a tampa Bay vendégeként, a Colorado Avalanche pedig Minnesotában diadalmaskodott.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 3–2 – szétlövés után
Washington Capitals–Vancouver Canucks 2–4
Ottawa Senators–Calgary Flames 2–3
Atlanta Thrashers–Philadelphia Flyers 2–5
Tampa Bay Lightning–New Jersey Devils 2–5
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 1–4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik