Sport

A szlovákokat is megverték kéziseink

A jövő héten kezdődő vb-re készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 32-27-re nyert a lengyelországi Újévi Kupán.

A magyarokhoz hasonlóan a szlovákok – akárcsak a most házigazda lengyelek is – szerepelnek a svédországi, olimpiai kvalifikációs vb-n, míg a Mocsai-csapat által csütörtökön 31-24-re legyőzött csehek nem.

A pénteki meccsen jól kezdtek a magyarok, elhúztak négy góllal, ám a rivális felzárkózott. A szünet előtt egyetlen tizedmásodperccel Törő Szabolcs talált be.

A folytatás simább volt, így jöhet majd a szombati, lengyelek elleni “döntő”.

Újévi Kupa, 2. forduló:

Magyarország – Szlovákia 32-27 (17-15)

A magyar gólszerzők: Törő 7, Iváncsik T. 4, Lékai 4, Ilyés 4, Katzirz 4, Zubai 3, Schuch 3, Mocsai 1, Császár 1, Nagy 1.

Mocsai Lajos, szövetségi kapitány: “Igazi presztízsmérkőzés volt, nagyon dinamikus, magas hőfokú meccs. Több jó teljesítménnyel sikerült biztos győzelmet aratnunk. Mindkét csapatnak jól szolgálta a vb-felkészülést a találkozó.”

A junior férfi kézilabda világbajnoki selejtező belgiumi csoportjában viszont vereséget szenvedett a korosztályos magyar válogatott. Kikaptunk a lengyelektől.

Junior vb-selejtező: Lengyelország – Magyarország 28-27 (17-16)

A magyarok szombaton a románokkal, vasárnap pedig a belgákkal találkoznak. A kvartettből az első helyezett jut ki a júliusi görögországi vb-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik