Sport

Győzelem Algéria ellen, megvan a lengyelországi keret

A jövő csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 29-22-re legyőzte kedden az algériai csapatot Veszprémben.

Az első félidő után 13-11-re vezetett Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese, majd a két csapat ezt követően még egy 20 perces periódust játszott egymással, ezt követően pedig kiderült, kik utaznak szerdán a csütörtöktől szombatig tartó gdyniai Újév Kupára.

Iváncsik Gergő belázasodott, így nem lehet tudni, hogy három kapussal – Liszkai Szilveszterrel, Mikler Rolanddal és Tatai Péterrel – kel-e útra a válogatott. Ha Iváncsik vállalja a gdyniai utazást, akkor Liszkai itthon marad.

A kimaradók között van a kapus Fazekas Nándor, aki családi okok miatt csak a jövő héttől áll rendelkezésre, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Laluska Balázs és Eklemovics Nikola. Ancsin Gábor a junior válogatott vb-selejtezőjén lesz érdekelt a hétvégén.

Az a napokban dől el, hogy a 39 esztendős Perez Carlos vállalja-e a vb-szereplést.

A válogatott csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazdák ellen lép pályára a lengyelországi tornán.

A vb január 13-án rajtol – oda 16 játékos utazhat – , a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

A lengyelországi tornára utazó keret:
kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Liszkai Szilveszter (?) (MKB Veszprém)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövő: Mocsai Tamás(SG Flensburg)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (?) (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Pick Szeged)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik