Sport

Megszakadt Crosby nagy sorozata

A Pittsburgh Penguins ráadásul elvesztette a New York Islanders elleni mérkőzést.

Sidney Crosby az Islanders elleni mérkőzést megelőzően zsinórban 25 mérkőzésen át szerzett legalább egy pontot, ez pedig nem csak pályafutása leghosszabb ilyen sorozata volt, az NHL történetében is 11. helyre férkőzött oda az erre vonatkozót rangsorban.

Csütörtökre virradó reggel megszakadt ez a fantasztikus sorozat, többek közt a 38 lövésből 37-et hárító Rick DiPietro kapusnak is köszönhetően. Ugyan a hálóőr szabadkozott a mérkőzés után, hogy a csapat érdeme Crosby „pontatlansága”, a hálóőr azonban több bravúrt is bemutatott. Meccs egyébként Paranteu büntetőjével dőlt el a rávezetések során.

Nagy mérkőzésre került sor Dallasban, ahol előbb a vendég Detroit Red Wings szerzett vezetést, a Dallas azonban a második harmad elején szűk másfél perc alatt három (!) gólt ütve a maga javára fordította az állást.

Nicklas Lidström, majd Patrick Eaves révén 3-3-al érkeztek a felek a záró felvonásba ahol a Detroit lehengerlően játszott és végül 7-3-al behúzta a két pontot. Eaves három góllal zárt.

A Carolina és a New York Rangers öltözője is a remek kapusteljesítménytől volt hangos a soros meccs után, a Hurricanesben Cam Ward 37 védéssel nullázta le az Ottawa Senatorst (ez volt szezonbeli második shutoutja), a Parkőröknél pedig Henrik Lundqvist 43 hárítása is kellett a New Jersey Devils elleni sikerhez.

A szebb napokat is megélt Ördögök a liga legvégén tanyáznak jócskán lemaradva a többiektől, sorozatban hatodik vereségüket szenvedték el és még nem tudtak nyerni azóta, mióta ismét Jacques Lemaire-nek hívják az edzőt – igaz a trénerlegenda csak ideiglenesen tért vissza a kispadra december 23-án, miután kirúgták John McLeant.

Eredmények:
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 2-1 – szétlövéssel
New Jersey Devils-New York Rangers 1-3
Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 0-4
Minnesota Wild-San Jose Sharks 5-3
Dallas Stars-Detroit Red Wings 3-7
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik