Sport

Döntetlen a sydneyi döntő visszavágóján

A tíz évvel ezelőtti olimpia női kézilabdatorna dán-magyar döntőjének "visszavágóján" 21-21-es végeredmény született Debrecenben.

A Főnix-csarnokban rendezett Sportface Kézilabda Gálán nemcsak Magyarország és Dánia 2000-es válogatottjának tagjai szerepeltek, hanem több gálaprogram is szerepelt az étlapon.

A kézilabdás fesztivált a város két legsikeresebb szakosztályának, az EHF Kupa-győztes női kézilabdásoknak, valamint a Bajnokok Ligájában is megfordult férfi labdarúgóknak összecsapása nyitotta. A futballistáknál pályára lépett többek között a jelenleg a PSV Eindhovent erősítő, debreceni nevelésű Dzsudzsák Balázs is. A Best of Loki találkozó végül 9-9-es végeredményt hozott.

A gálán adták át a kézi.hu szaklap által szervezett szavazás alapján az évtized kézilabdázója díjat Radulovics Bojanának.

A fő esemény a sydney-i döntő visszavágója volt. Ki ne emlékezne rá, a fináléban a magyarok már hat góllal is vezettek a második félidő derekán, ám a skandináv együttes innen fordított, és nyert 31-27-re.

A szerdai meccs elején egyperces gyászszünetet tartottak a 2005. január 19-én autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita emlékére, ő akkor ott volt csapatunkban.

A 2×20 perces gálameccs elején a dánok elhúztak 7-2-re, ám a szünetig sikerült felzárkózni 10-8-ra. A második félidőben Radulovics bombagóllal már egyenlített (15-15), aztán jött a fordítás is, Farkas Ágnes révén (18-17). A dánok nem adták meg magukat, másfél perccel a vége előtt visszavették a vezetést. Radulovics még egyenlített, és ez a poén dús zárópercben maradt a 21-21. A végén minden játékosnak egy-egy aranyérmet akasztottak a nyakába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik