Sport

Kikapott, de nyolcba jutott a Honvéd a LEN Kupában

Biztosan jutott be a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda LEN Kupában a Honvéd.

A november 14-én a Kőér utcában aratott 14-8-as győzelem után a tetemes előny birtokában, kellő magabiztossággal szállhatott vízbe Vad Lajos alakulata Kassán, ahol végül is előnyének felét leadva lépett tovább a második számú kontinentális pólósorozat negyeddöntőjébe.

1-0-ra még a magyar együttes vezetett, utána azonban kölcsönös rontások sorozata következett, s a felek gyenge támadásszövése, a rossz befejezések, nem utolsó sorban pedig a két kapus remeklése miatt csak elvétve zördültek meg a hálók. A meccs feléig összesen három találat született, de a harmadik és a negyedik játékrészben sem vitték túlzásba a gólszerzést a csapatok.

“Sok helyzetet kidolgoztunk, de javarészt el is rontottuk azokat, lőttünk vagy hat kapufát, úgy is fogalmazhatok, hogy igencsak szezonvégi formában játszottunk ma. A lényeg azonban a továbbjutás volt, s arra azért vigyáztunk, hogy háromnál ne legyen nagyobb a különbség” – összegzett Novák Ferenc, a Kőér utcaiak szakosztály-vezetője a helyszínről az MTI-nek.

LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Kosice (szlovák) – Groupama-Honvéd 5-2 (0-1, 2-0, 2-1, 1-0)
a magyar góldobók: Gór-Nagy, Tóth M. 1-1

Továbbjutott: a Honvéd, 16-13-as összesítéssel

Mindeközben a Szeged hat góllal kikapott szombaton a vendég montenegrói Primorac Kotortól a férfi vízilabda Euroliga A csoportjának harmadik fordulójában.

Euroliga, A csoport, 3. forduló:
Szeged-Beton VE – Primorac Kotor (montenegrói) 7-13 (1-1, 2-4, 4-6, 0-2)
a magyar csapat góldobói: Younger, Molnár, Kiss Cs. 2-2, Juhász 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik