Sport

Kiizzadták a lányok a győzelmet Ukrajna ellen

Egygólos sikerrel kezdte szereplését a magyar női kézilabda-válogatott az Eb középdöntőjében.

A franciák és a szlovének legyőzésével (a harmadik csoportmeccsen a norvégoktól nagyon kikaptak a lányok) a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjébe jutott a magyar csapat. Az első ellenfél itt, a második körben Ukrajna volt.

A mieink között immáron Tóth Tímea is ott volt a keretben, sőt, pályára is lépett a váci klasszis. A csoportmeccsek lezártával lehetőség van egy játékost cserélni, és Mátéfi Eszter ezt meg is tette. Ábrahám Szilvia helyére őt hívta ki Lillehammerbe.

Jó ómen volt a meghívó, hiszen az átlövő remekül segítette a magyar támadásokat a végig szoros meccsen. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hajrában 12-11-nél épp az ukránok vezettek. Jött azonban egy remek két és fél perc, és a szünetben két góllal elhúztunk, ráadásul 29 perc 59 másodpercnél kiállítottak egy ukránt.

Mégsem indult jól a második 30 perc, két hetest is kihagytunk. A félidő derekára négygólosra növekedett a fórunk, de négy perccel a vége előtt, 25-25-nél egyenlítettek a szívósan küzdő ukránok.

Szucsánszky Zitának volt helyén a szíve, mint oly sokszor a mostani tornán: az 58. percben talált a kapuba, és mivel több gól már nem esett, ha izzadva is, de sikerült hozni a kötelező győzelmet.

A mieink legközelebb Hollandia ellen játszanak, jelenleg négy pontunk van a középdöntős csoportban. A másik találkozón a franciák két góllal győzték le Hollandiát.

Eredmény, női kézilabda Európa-bajnokság:

Magyarország – Ukrajna 26-25 (14-12)

Mátéfi Eszter értékelését ITT lehet elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik