Sport

Győzelemmel kezdte az Eb-t a Mátéfi-csapat

A magyar női kézilabda-válogatott hozta a kötelező győzelmet Szlovénia ellen, a vége 28-19 lett.

A találkozót a szlovének kezdték, gólt azonban csak a harmadik percben láthatott a publikum, Szucsánszki vette be Stefanisin hálóját hetesből. Pálinger védéseinek köszönhetően a mieink folyamatosan növelték az előnyt, így a 13. percben Szabó Valéria szép találata már a mieink 6-3-as vezetését jelentette.

Kisvártatva Kovacsicz és Bulath is betalált, így szűk negyedóra alatt 8-3-ra meglépett Mátéfi Eszter csapata, majd a magyar válogatott okos játékának köszönhetően 16-10-nél érte a feleket a szünet.

A második félidő elején előbb Tomori, majd Pálinger remek passza után Vérten talált be, ekkor azonban egy 5-1-es rohamot vágtak ki a szlovénok, ismét szorosabb lett a meccs.

Az utolsó tíz percre a magyar lányok ötgólos előnnyel fordulhattak, ezt követően pedig felgyorsultak az események, a játékosok oda-vissza felszántották a pályát, sorra alakultak ki itt is, ott is a helyzetek, a két kapus azonban bravúrt bravúrra halmozott.

A hajrában aztán a mieink ismét jobban koncentráltak, illetve Pálinger hozta a tőle megszokott magabiztos formát (hosszú percekig nem született szlovén gól), Szamoránszky Piroska pedig egy szép játék végén beállította a 28-19-es végeredményt, hozta a kötelezőt a magyar csapat.

A Mátéfi-együttesből Bulath Anita lett a legeredményesebb a maga hat góljával, Vérten Orsolya öt találattal terhelte meg a szlovének hálóját. A kapuban Pálinger Katalin fantasztikus, 48 százalékos védési hatékonysággal dolgozott.

A magyar drukkereknek is ismerős, a Győrben játszó Ana Gros pocsék napot fogott ki, tíz lövéséből egy sem lett gól, le is ültette őt edzője a padra.

A magyarok szerdán 18:15-kor a vb-ezüstérmes franciákkal találkoznak.

1. forduló:
D csoport (Lillehammer):

Magyarország – Szlovénia 28-19 (16-10)

Az Európa-bajnokság nyitómeccsén a svédek némi meglepetésre, félidei kétgólos hátrányukból talpra állva verték el Németországot.

1. forduló:
C csoport (Larvik):

Svédország – Németország 27-25 (12-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik