Sport

Áldozattal járt a Csíkszereda elsősége

A HC Csíkszereda együttese végzett a MOL Liga alapszakaszának élén miután nyert a címvédő Vasas otthonában. Sikorcint mentő vitte el.

A Csíkszereda szerezte meg a vezetést Becze révén, a hazaiak azonban a 13. percben egy kettős emberelőnyt nem hagytak veszni, így ismét egál lett az állás. A vendégek kisvártatva szintén kettős fórban találnak be, azonban 11 szekundummal a játékrész vége előtt Sabol használta ki a csíkszeredai védelem figyelmetlenségét, így 2-2-vel fordultak a csapatok.

A második felvonásban nem kevesebb, mint 28 perc büntetőpercet osztottak ki a HC-nek, igaz ebben benne volt Ladislav Sikorcin 2 plusz 10 perce is fejre irányuló ütésért. A játékrész egyetlen találata Szappanos Dávid nevéhez fűződik, aki Gröschl Tamás passza után bombázott az alsóba.

A harmadik harmad elején Gröschl torolta meg vélt, vagy valós sérelmeit Sikorcinon, az azonban biztosa, hogy ezt elég durván tette, a vendégek játékosa perceken keresztül feküdt a jégen, majd a kispadon is ápolásra szorult, a találkozót követően mentővel kellett elszállítani.

Az icehockey.hu cikke szerint az eset miatt magából kikelő Charles Franzen vezetőedző szerint legalább két hetet ki kell hagynia.

Gröschl a tettéért öt perc plusz végleges fegyelmiben részesült és mivel a Csíkszereda ekkor már emberelőnyben volt, a kettős fórból ismét gól született, következhetett a ráadás.

A hosszabbításban az utolsó percig kellett várni a döntésre, ekkor Moldován Ervin került helyzetbe és ugyan elsőre Kiss Tamás kapusba lőtt, a kipattanót még értékesítette, így a Csíkszereda nem csak a Vasas elleni csütörtöki meccset, de a MOL Liga alapszakaszát is megnyerte.

Végezetül még a kézfogásnál Sille Tamás mosott be egyet Becze Tihamérnak, a vonalbírók fürgeségén múlt, hogy nem lett belőle bunyó.

Eredmény:
Vasas – Csíkszereda 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1) – hosszabbításban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik