Sport

A magyarokat méltatja a norvég kapitány

Thorir Hergeirsson szerint a mieink szép és ügyes játékot nyújtottak eddig a dán-norvég rendezésű Európa-bajnokságon.

Mint ismert, a magyar válogatott előbb Szlovéniát győzte le magabiztosan a kontinenstornán, majd egy nappal később az előzetesen erősebbnek vélt francia válogatott ellen is összejött a győzelem Mátéfi Eszter csapatának – a két siker középdöntőt ért az együttesnek.

A magyar lányok pénteken este a társházigazda, szintén két győzelemmel kezdő Norvégiával csapnak össze a csoportelsőségért.

A norvégok szövetségi kapitánya elmondta, elégedett a szervezéssel (egy bemelegítő termet azért hiányol), azonban a nézőszám miatt kissé csalódott, de a jövő hétre már több drukkert vár a csarnokba. Ehhez persze a csapat megfelelő teljesítményére is szükség lesz szerinte – derül ki a handball.hu-n közzétett videointerjúból.

A mieink elleni péntek esti meccs kapcsán elmondta, a magyar válogatott jó és ügyes játékot játszik, így a norvégoknak is növelniük kell a játékuk színvonalát. Hozzátette, saját csapata rengeteget fejlődött a tavalyi világbajnokság óta, de nincs ez másként a riválisokkal sem, külön megemlítette Magyarországot is.

A Mátéfi-csapat franciák elleni győzelme kapcsán Hergeirsson elárulta, nagy fegyvertény, ha valaki legyőzi a gallokat egy fontos mérkőzésen.

AJÁNLOTT LINK:

“Magyarország fejlődött a vb óta” (handball.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik