Sport

Görbicz nélkül is a legjobb nyolc a cél

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, pénzjutalmat ér, ha a csapat a hat között végez.

A legjobb nyolc közé jutás a cél a jövő kedden kezdődő Európa-bajnokságon a női kézilabda-válogatott számára – jelentette ki Sinka László, a magyar szövetség elnöke a csapat szerdai, a tatai edzőtáborban tartott sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, Görbicz Anita kihagyja a kontinensviadalt, mivel súlyos ujjsérülést szenvedett a Telenor Kupa vasárnapi meccsén az ukránok elleni győztes meccs alkalmával.

“Mivel több alapember sérülés miatt nem tudja vállalni a szereplést, ezért változtatni kellett az elvárásokon is. Görbicz az utolsó pillanatban kidőlt, és rajta kívül két meghatározó átlövő, Tóth és Zácsik sem lesz ott az Eb-n. Persze bízunk benne, hogy a lehető legmesszebb jut a csapat.”

Az elnökség az első hat hely elérését premizálja: az aranyérem 15, az ezüst 12, a bronz 10 milliót, a negyedik hely 7, az ötödik 5, a hatodik pedig 4 millió forintot ér.

Az Eb-ről az aranyérmes indulási jogot szerez a 2012-es londoni olimpiára, míg a második helyezett résztvevője lesz az ötkarikás selejtezőnek.

A Mátéfi-csapat az Eb lillehammeri csoportjában december 7-én a szlovén, 8-án a francia, 10-én pedig a norvég együttessel találkozik. A három legjobb léphet tovább úgy, hogy magával viszi az egymás elleni eredményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik