Sport

Világcsúcs Cortináék szétlövési rekordja

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség szerint minden bizonnyal világcsúcs, hogy csak a 42. büntetővel dőlt el az EHC München és a Straubing Tigers német bajnoki.

A szövetség keddi közleményében jelzi, hogy “elit kategóriában” – vagyis az alsóbb osztályú klubversenyeket nem számítva – még soha sem volt ilyen hosszú az adott meccset eldöntő büntetőpárbaj. A hosszabbítás után 4-4-re álltak a felek, ezért következtek a büntetők, amelyek azonban eltartottak egy ideig, ugyanis csak a 42. (!) kísérlet után dőlt el a csata. A győztes találatot a Straubing játékosa, Eric Meloche jegyezte, így aztán a volt magyar szövetségi kapitány, Pat Cortina vezette müncheniek csalódottan vonulhattak le a jégről.

A 42 lövésből csupán kilenc gól esett, a 3., a 14., a 18. és a 20. párban mindkét együttes hokisa betalált, de a 21.-ben csak a Tigrisek játékosa volt eredményes.

IIHF-rendezvényen a 2002-es U20-as vb-n játszott francia-fehérorosz meccs a rekorder a maga 26 büntetőjével. Az észak-amerikai profi ligában (NHL) a 2005. november 25-én rendezett New York Rangers-Washington Capitals meccs a 15. körben dőlt el a hazaiak javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik