Sport

NBA: megbotlott az Atlanta, szárnyal a Lakers

A Houston Rockets először nyert, az Atlanta Hawks először kapott ki az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) mostani szezonjában, amelyben a Los Angeles Lakers továbbra is hibátlan.

A Houston Rockets hatodik mérkőzésén megszerezte első sikerét, hazai pályán intézte el a vendég Minnesota Timberwolves csapatát, amely szintén nem túl acélos az idén, zsinórban ötödször, összesen pedig hatodszor kapott ki, emellett mindössze egy győzelmet számol.

A Houstoné mellett az Atlanta Hawks sorozata is megszakadt a legutóbbi játéknapon, ennek azonban aligha örülnek az együttes hívei, hiszen a kedvencek hat győzelem után először buktak el az alapszakaszban, ráadásul hazai pályán. Az Atlantát a Phoenix Suns gáncsolta el, amelynek legjobbja a 21 pontos Jason Richardson volt, ám rajta kívül öten is tíz pont fölé jutottak a Sunsból. A karmester, Steve Nash 19 pontja mellett 15 asszisztot is kiosztott.

Az Atlantával ellentétben a címvédő Los Angeles Lakers megőrizte hibátlan mérlegét, 121-96-ra győzte le a Portland Trailblazerst, ezzel immáron hét győzelemnél tart. A szupersztár, a csak 12 pontig jutott Kobe Bryant helyett ezúttal Pau Gasol húzta a kaliforniai csapat szekerét. A spanyol kosaras 20 pontjával, 14 lepattanójával és 10 asszisztjával karrierje negyedik tripla-dupláját jegyezte, de Lamar Odom sem sokkal maradt el tőle, ő 21 ponttal és 12 lepattanóval zárt.

A címvédő mellett a tavalyi nagydöntős Boston Celtics csapata is győzelemnek örülhetett a vasárnapi játéknapon: az Oklahoma City Thunder ellen zsinórban ötödik sikerét aratta.

NBA, alapaszakasz, 12. játéknap:
Atlanta Hawks-Phoenix Suns 114–118
Detroit Pistons-Golden State Warriors 102-97
Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 120-94
Oklahoma City Thunder-Boston Celtics 83-92
Los Angeles Lakers-Portland Trailblazers 121-96
New York Knicks-Philadelphia 76ers 96-106

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik