Sport

Mocsai: nem Nagy játéka a lényeg

A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező előtt.

Holnap férfi nemzeti csapatunk megkezdi a szereplését a kontinentális torna selejtezősorozatában, cél a 2012-es megméretés elérése. Idén két meccset játszik a csapat, csütörtökön Szombathelyen Bosznia és Hercegovina legjobbjai, vasárnap Észtországban a hazaiak lesznek az ellenfelek.

A kezi.hu internetes portál készített egy interjút a válogatott felkészüléséről a szövetségi kapitánnyal, Mocsai Lajossal, a szakember pedig elárulta, a jövőben kérvényezni fogja, hogy a bajnokikat igazítsák a nemzeti csapat elfoglaltságaihoz, ugyanis a szegediek vasárnap még meccset játszottak, így késve csatlakoztak a társasághoz.

A soros ellenfelekről elárulta, nem igazán sikerült őket feltérképezni, a bosnyákokról pedig el tudja képzelni, hogy kiharcolják a részvételt az Eb-n. A mieink kapcsán sok a kérdés, többen nem állandó poszton játszanak klubcsapatukban, míg páran (Császárt, Katzirzot és a két kapust említette Mocsai – a szerk.) sérüléssel bajlódnak.

A Nagy László körül kialakult hercehurcáról Mocsai úgy nyilatkozott, semmilyen mértékben nem befolyásolja a csapat hozzáállását, bár azt igazságtalannak tartja, hogy a Barcelona játékosát, aki nincs jelen a válogatottban nagyobb figyelem övezi, mint azokat, akik az együttes szolgálatára állnak.

Az interjút teljes terjedelmében az alábbi linken olvashatja el:
Egységben az erő (kezi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik