Sport

Megvan a Fehérvár új edzője

A kanadai Kevin Primeau lett a Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője, és a csapathoz érkezik egy új center is a kanadai-svéd Eric Johansson személyében.

A klub szombaton jelentette be, hogy a hétfőn menesztett svéd Ulf Weinstock helyére az 55 esztendős Primeau kerül, akinek megbízatása az idény végig szól.

A szakember – aki két meccsen játszott az NHL-es Vancouver Canucksban is – komoly szakmai múlttal rendelkezik. Hat szezonon át volt szülővárosában, a szintén NHL-es Edmonton Oilersnél másodedző. Később Európában is dolgozott, megfordult Németországban, Svájcban és Ausztriában.

A 28 éves Eric Johanssont – akivel ugyancsak az idény végig állapodott meg a Volán – 2000-ben az NHL-es Minnesota Wild, majd 2002-ben a New Jersey Devils draftolta, vagyis foglalta le a tengerentúli játékjogát. Utóbbi együttes tartalékcsapatában, az Albanyban 151 mérkőzést játszott. Később Svédországban szerepelt, ahol 2008-ban bajnok lett a HV71 nevű alakulattal. Utolsó két szezonjában a Leksandot erősítette, amelynek színeiben 94 meccsen 83 pontot szerzett.

A tréner jövő pénteken érkezik Magyarországra, és aznap – még nem vezetőedzőként – megtekinti a Jesenice elleni bajnokit. A center ugyanakkor már hétfőn csatlakozik a Fehérvár keretéhez.

Az Alba Volán gyengén kezdte a szezont, és jelenleg sereghajtó az osztrák ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik