Sport

Féléves eltiltás a magyar hokisnak

A Sapa Fehérvár AV19 játékosát, Hetényi Pétert a vonalbíró megütéséért és sportszerűtlen magatartásért büntették meg.

A magyar válogatott kapus, Hetényi Zoltán öccse október 10-én, a Miskolc elleni MOL Liga-találkozón az eseménynaplóban rögzítettek szerint a 48. percben sportszerűtlen kijelentést tett Soós Dániel vonalbíróra, majd botjával ráütött a jégen fekvő asszisztensre – derül a jegkorong.blog.hu cikkéből.

Ennek értelmében a játékos 2011. április 10-ig nem léphetne jégre, ugyanakkor az első fokú döntés nem jogerős, de a szankciók a jogerőre emelkedésig érvényben maradnak. A fellebbezésre tizenöt nap áll rendelkezésre.

Az eset:

A blog megszólaltatta az érintett Hetényi Pétert is, aki elmondta, a reklamálásért kiszabott kétmeccses büntetését elfogadja, ugyanakkor nem állt szándékában megütni a vonalbírót.

„Ha jól emlékszem az esetre, akkor emberelőnyös helyzet volt, belőttem a korongot, ami elakadt az egyik vonalbíróban. A palánk mellett az egyik miskolci játékossal összeütköztek, ennek következtében Soós Dániel vonalbíró elesett. Ekkor odakorcsolyáztam, hogy megküzdök a korongért, befordultam a palánk felé, és megbotlottam a földön fekvő bíróban. Az egyensúlyomat kerestem és próbáltam minél hamarabb visszanyerni, hogy tudjak tovább küzdeni a korongért. Hibáztam, mert valóban hozzáértem a vonalbíróhoz a bottal, de ez nem volt szándékos, a korongot akartam megszerezni. Ütésnek vagy fenyegetésnek pedig egyáltalán nem nevezhető a mozdulat. Egyáltalán nem olyan szándékkal mentem oda, hogy megüssem a bírót” – idézi Hetényit a jegkorong.blog.hu. A tehetséges hokis hozzátette, a klub belső kommunikációs hibájából kifolyólag nem tudta, hogy hétfőn lesz a fegyelmi tárgyalása, ezért nem jelent meg a tárgyaláson, így nem tudta megvédeni magát.

A hererákból felépülő Hetényi Péter elárulta, fellebbez az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik