Sport

Az Eger feljutott az Euroliga főtáblájára

Gerendás György együttese három góllal verte vasárnap a francia Marseille-t, így ott van Európa legjobb 16 csapata között.

A vasárnap délelőtti találkozón álmosan kezdett a magyar együttes, a franciák 3-1-re elhúztak. Ráadásul Kevin Grahamet, az egriek egyik légiósát a második negyed előtti ráúszást megelőzően cserével végleg kiállították. A kanadai játékos hátán lévő kenőcs síkossága adott okot a furcsa bírói döntésnek.

A pénteki nyitónapon a zágrábiaktól elszenvedett egygólos vereség (12-13) miatt győzelmi kényszerben játszó egriek az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert vezérletével a második negyed végére fordítottak. Az előnyt a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Varga II. Zsolt és Hosnyánszky 3-3 gólt szerzett, de a háromszoros ötkarikás aranyérmes kapus, Szécsi Zoltán teljesítményére sem lehetett panasz.

A ZF-Eger két győzelemmel – az elsőt szombaton szerezte a berliniek elleni 9-5-tel – és egy vereséggel immár negyedik alkalommal jutott be az Euroliga legjobb 16 csapata közé.

Ugyanezt a bravúrt a másik EL-selejtezős magyar csapat, a Szeged már szombat este végrehajtotta azzal, hogy a nyitány sikerét követően (11-6 pénteken a házigazda szerb Vojvodina ellen) az orosz Kazanyt is legyőzte (10-8).

Ezzel – függetlenül a horvát Mladost Zágráb és a házigazda német Spandau 04 egymás elleni meccsének kimenetelétől – a hevesi gárda főtáblás lett.

Euroliga, G-csoport, 2. selejtezőkör, 3., utolsó játéknap:

ZF-Eger – CN-Marseille 11-8 (2-1, 4-1, 4-2, 2-3)

A magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga 3-3, Biros, Kovács G., Feltham, Kis G., Bundschuh 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik