Sport

Új úton a hazai röplabda, Demcsák Zsuzsa lett a sportág arca

Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke szerint fel kell futtatni a sportágat, hogy az régi fényében tündököljön.

“Fontos időszak veszi kezdetét a magyar röplabdázásban, szeretnék újra felvirágoztatni ezt a sportágat” – mondta Tóth Tamás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A sportvezető három távlati gondolatot fogalmazott meg: a szövetség elkészíti a magyar röplabdasport 2020-ig tartó stratégiai tervét, amelyben eredményességi elvárások is lesznek. Jelezte, természetesen meg kell teremteni az ehhez szükséges financiális hátteret is. A második fontos célnak a sportág tömegesítését nevezte, melynek érdekében “egy agresszív marketing kommunikációs folyamattal” szeretnék közelebb hozni a röplabdát az emberekhez.

A harmadik pont az olimpiai programban is komoly szerepet játszó strandröplabdázás további népszerűsítése lesz.

A csütörtöki sajtótájékoztatón köszöntötték Kotsis Attilánét, akit korábban szóra sem méltattak, mijkor beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába. (Végül a Magyar Olimpiai Bizottság anyagi segítségével tud kiutazni az Egyesült Államokba.)

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Demcsák Zsuzsa (a képen) televíziós műsorvezető, korábbi modell – az Újpest igazolt játékosa – lesz a sportág hazai arca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik