Sport

Linzben nyert a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 büntetőkkel nyert Linzben vasárnap az osztrák jégkorongligában.

Már az első pillanatokban bevette a Linz Hetényi Zoltán kapuját, ez a meccs sem indult jól a Sapa Fehérvár AV19-nek. Nem kellett aztán sokat várni, a fiatal fehérvári tehetség, Sofron István váltotta gólra Tokaji és Ladányi passzát, így 1-1-el vonultak szünetre a csapatok.

A második etapban is a hazaiak domináltak, ennek ellenére Benk révén a Volán került előnybe, amit egészen a harmadik harmad elejéig meg tudott őrzini, ekkor egalizáltak a hazaiak.

Sofron nem hagyta annyiban a dolgot, újfent eredményes tudott lenni, Leahy azonban hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban nem született meg a döntés, így következhettek a rávezetések: a székesfehérváriak jobban akarták a sikert és kijött nekik a lépés, az Ocskay Gábor által elővett Mihály Árpád pedig értékesítette a győztes büntetőt, így a Sapa Fehérvár nyerni tudott Linzben.

Hetényi amellett, hogy a szétlövésnél remekelt a meccsen 46 védést is bemutatott, így Sofronnal együtt a siker fő letéteményese volt.

Eredmény, EBEL:
Liwest Linz (osztrák) – Sapa Fehérvár AV19 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel

Adósak vagyunk még a MOL Liga vasárnapi küzdelmeiből két eredménnyel: a Dab.Docler a címvédő Vasas otthonából távozott egy 4-1-es győzelemmel a tarsolyában, a Ferencváros pedig egy 11 gólt hozó meccsen verte a Steaua Rangerst.

Eredmények, MOL Liga:
FTC-Orangeways – Steaua Rangers Bucuresti (román) 6-5 (2-1, 3-2, 1-2)
Vasas – Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik