Sport

A franciáktól is kikaptak női kézilabdázóink

Nem sikerült a nagy bravúr a női kézilabda-világkupán, a harmadik csoportmeccsen becsúszott a második vereség.

Harmadik éve nem sikerül továbbjutnia a magyar válogatottnak a világkupa csoportköréből. Ezúttal a francia nemzeti együttes elleni meccs volt a végállomás Mátéfi Eszter csapatának a dániai tornán.

A kezi.hu oldal beszámolója szerint Herr Orsolya védett az első félidőben, méghozzá nem is rosszul, a mieink elsősorban átlövésből érték el a gólokat, de ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy fordítani tudjunk.

A második félidőben már Pálinger Katalin (a képen) állt a kapuban, de később ismét Herr állt be, aki két hetest is megfogott, így nem rajta múlt a mai mérkőzés végkimenetele. Görbicz és Bulath Anita volt az a két játékos, aki támadásban pluszt tudott adni a mieink játékának. Kevés volt az ő igyekezetük, Oliver Krumbholz együttese magabiztosabban játszott.

Női Világkupa, A-csoport, 3. forduló:

Franciaország – Magyarország 29-26 (14-12)

Magyarország: Pálinger, Herr (kapusok), Ábrahám, Bulath 5, Görbicz 8 (1), Kovacsicz 1, Mehlmann 1, Orbán 2, Szabó V., Szamoránsky P., Szucsánszki 4, Temes, Tomori, Tóth T. 1, Vérten 1, Vincze 1. Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter

A háromgólos vereség azt jelenti, hogy a dán-német meccs eredményétől függetlenül a mieink nem jutottak tovább a csoportból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik