Sport

Győzelem Németország ellen a világkupán

A magyar női kézilabda-válogatott sikeresen mutatkozott be a dániai világeseményen.

A dániai Aarhusban lépett pályára Mátéfi Eszter együttese, és Németország csapata egyáltalán nem számított olyan gárdának, amely ellen bemelegítő meccset lehetett volna játszani.

Az első félidőben kapkodtak a csapatok, sok volt a hiba – legalábbis a kezi.hu oldal összefoglalója szerint. A kapuban Pálinger Katalin kezdett. Az ismerkedő 30 perc végén egy góllal a németek álltak jobban, 10-9 volt oda a félidőben.

A második játékrész Görbicz Anita góljaival indult, a 40. percben pedig már, köszönhetően a remek védekezésnek, 16-12-re vezetett a magyar válogatott.

Jól játszottunk, 20-14-re vezettünk tíz perccel a vége előtt. 20-18-nál felsejlett, hogy ismét elronthatják a lányok, de nem tették. Odafigyeltek, igaz, a ziccerek kimaradtak. Görbicz gólja megnyugtatta a mieinket, így visszavágtunk a németeknek az egy évvel ezelőtti vereségért.

Női világkupa, A csoport, 1. forduló, Aarhus, Dánia:

Magyarország-Németország 22-19 (9-10)

Magyarország: Pálinger, Herr (kapusok), Ábrahám, Bulath 2, Görbicz 9 (4), Kovacsicz 1, Mehlmann 1, Orbán, Szabó V., Szamoránsky P. 3, Szucsánszki, Temes, Tomori 3, Tóth T. 1, Vérten 2, Vincze. Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.

Németország: Englert, Woltering, Schülke (kapusok), Althaus 5, Augsburg, Beier, Härdter 1, Jurack 5 (2), Kethorn, Klein, Lörper, Mietzner 4 (1), Müller 1, Richter 1, Steinbach, Wörz 2. Szövetségi kapitány: Rainer Osmann.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 7/3.

Szerdán Dánia lesz az ellenfél a világkupán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik