Sport

Kikapott, így a bronzért küzdhet a Kemény-csapat

Magyarország csapata 10-8-as vereséget szenvedett Olaszország ellen a zágrábi Európa-bajnokság elődöntőjében.

Nem telt el sok idő az elődöntőből, amikor az olasz csapat Figliolinak köszönhetően megszerezte a vezetést. Kisvártatva egyenlíthettek volna a mieink, azonban Biros nem tudta értékesíteni az általa kiharcolt ötméterest. Preciutti tovább növelte az előnyt, 2-0-val zárult az első etap.

A második negyedben aztán Varga Dániel törte meg a magyar gólcsendet, Gallo azonban hamar véget vetett az örömködésnek. Madaras Norbert két nagyszerű találatával kiegyenlített a Kemény-csapat, azonban a nagyszünet előtt Gallo ismét betalált.

A második félidő elején ismét egalizáltunk, majd Olaszország fokozatosan növelte előnyét, 7-5-nél Nagy Viktor váltotta Szécsi Zoltánt és ez jó húzásnak minősült, több nagy védést is bemutatott beállása után a cserekapus. A negyed végén még Varga Dániel hagyott ki egy ötméterest.

A negyedik felvonásban reménytelenné kezdett válni a helyzet Giacoppo gólja után, ekkor ugyanis már három virított közte az olaszok javára. Szívós találata még egy utolsó nagy hajrát sejtetett, de a kapujából kissé kintebb álló Nagy fölött Figlioli emelt át tanári módon a hálóba.

Szívós pillanatokkal később ismét betalált, azonban a hajrában két véleményes kontrát is fújtak rá a játékvezetők, így 10-8-as vereség lett a vége.

A döntőben Olaszország a házigazda Horvátországgal mérkőzik majd meg, míg a mieink Szerbia ellen meccselnek a bronzéremért.

Eredmény:
Olaszország – Magyarország 10-8

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik