Sport

ifj. Ocskay-emléktorna a hétvégén Fehérváron

A tavaly elhunyt klasszis jégkorongozó tiszteletére rendezendő tornára két osztrák és egy szlovén csapat érkezik.

Amint a sportoló édesapja, id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az eseményt felevezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a torna egyben főpróbája a jövő héten rajtoló szezonnak.

Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke kiemelte: már második alkalommal rendezik meg a tornát, így is próbálnak meg méltó emléket állítani a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportolónak.

“A vendégcsapatok az első hívó szóra igent mondtak a meghívásnak, a játékosok a kétnapos viadalon a sportoló arcképével ellátott fekete karszalagot viselnek majd. Szeretnénk tovább ápolni ifj. Ocskay Gábor emlékét, szellemiségét” –- tette hozzá a sportvezető.

A Sapa Fehérvár AV19 változatlanul az osztrák bajnokságban (EBEL-liga) szerepel, és a hétvégi ellenfelek is ott játszanak.

Szombaton 15 órakor a két osztrák együttes, a Graz 99ers és a Vienna Capitals csap össze, majd 18 órakor kezdődik a helyi alakulat és az Olimpija Ljubljana találkozója. Bármi lesz a végeredmény, a fehérváriak vasárnap ismét 18 órakor lépnek jégre valamelyik osztrák klub ellen, míg a szlovénok vasárnap 15 órakor meccselnek ismét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik