Sport

Az Újpest meglepetést okozna a hokiligában

Az UTE jégkorongcsapata is megkezdte a felkészülést a bajnoki sorozatra.

A Megyeri úti jégcsarnok karbantartása miatt a többi csapathoz képest két-három hét késéssel kezdhetett jégen dolgozni az Ancsin János irányította Mol ligás klub.

“Elég nagy hátrányban vagyunk a többiekhez képest, az első hónap azzal telhet, hogy utolérjük magunkat és ellenfeleinket – mondta Ancsin János a hétfő délelőtti tréninget követően a jegkorong.blog.hu oldalnak. – Fiatal játékosokból álló csapatunkat ráadásul most rakjuk össze, ez lassú folyamat. Napi két jeges edzéssel készülünk a szezonra. Szlovák légiósok érkeznek hozzánk próbájátékra, kapust egyelőre nem hozunk külföldről.”

Az UTE két kapusa Szőke Attila és Hajek Márk lesz a 2010/11-es szezonban. Szőkén kívül a tavalyi keret felnőtt játékosaiból négy mezőnyjátékos maradt a klubnál: Németh Péter, Roczanov Dezső, Rusznyák Szilárd és Szajbert Patrik. Az utánpótláskorú játékosok mellett többen is érkeztek.

Tolnai Attila egyéves kihagyás után tért vissza a jégre, Rencz Dániel az FTC-től igazolhat vissza Újpestre. Az előző szezont a Tisza Volán OB I./B-s csapatában töltő két UTE-nevelésű játékos, Kerekes András és Ress Dániel, valamint a brassói Pál Ferenc próbajátékon vesz részt. A hétfői edzésen megjelent az egy szezont kihagyó, előtte a Ferencvárosnál játszó Vígh Balázs, a Miskolcról érkező Fekecs Norbert, valamint az FTC-nél szabadlistára tett Rosztocsil Tamás is.

“Nem tudom, hová pozicionálhatjuk magunkat a szezonban, ez még sok mindentől függ – értékelt a vezetőedző. – Törekszünk a meglepetésekre, de a döntőbe jutásra esélyes csapatok között valószínűleg felesleges lesz minket keresni” – mondta Ancsin János a jegkorong.blog.hu portálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik