Sport

A Dunaferr női kézisei Európába készülnek

Tavaly még az is kérdés volt, életben marad-e a szakosztály, idén már merészebbek a tervek Dunaújvárosban.

A pontosan egy évvel ezelőtt újjáalakult Dunaferr női kézilabdacsapatának szakmai igazgatója nem tartja kizártnak, hogy a következő idényben nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyen végez az együttes.

“Nehéz időszakot zártunk le tavaly, sikerült megmenteni a csőd szélére sodródott csapatot. A tartozásokat rendeztük, és hála az előző idénybeli hatodik helyezésnek, a támogatóink megmaradtak, illetve újak jöttek – fogalmazott Sáriné Kocsis Erzsébet. A csapat magja azok az érett játékosok, akik az elmúlt évtizedben sok szép sikert ért el velünk, és ők most is vállalják a bajnoki szereplést”.

Hozzátette, Radulovics, Ferling, Nagy, Balogh és Gáspár mellé öt olyan játékost is leigazoltak, akik ifjúsági, illetve junior korú, mert gondolni kell a jövőre is. Ráadásul a Kiss Szilárd is visszatért a kispadra, mert a meghatározó játékosok egyértelműen őt akarták vezetőedzőnek.

“A hamarosan kezdődő idényre a költségvetésünk nagy része már biztosítottuk, de tovább kell dolgozunk ezen a téren is. Bízunk benne, hogy a tavalyi teljesítményünket meg tudjuk ismételni, és akkor nem tartom kizártnak, hogy elcsípünk egy nemzetközi szereplésre jogosító helyezést” – mondta Kocsis Erzsébet, aki tavaly még játszott is a csapatban, sőt, volt példa, amikor lányával együtt volt a pályán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik