Sport

Aranyérmes a magyar férfi öttusaváltó

A nők után a férfiak sem találtak legyőzőre a debreceni Európa-bajnokság váltóversenyében.

A magyar csapat a Marosi Ádám, Németh Róbert, Kasza Róbert összeállításban szerezte meg az aranyérmet a kontinenstorna keddi zárónapján.

A mieink visszafogott kezdés után jó hajrával megnyerték a vívást, majd másodikok lettek a 3×100 méteres úszásban, ezzel két szám után az élen álltak. A lovaglásban aztán némileg felzárkóztak rájuk a csehek, a litvánok és az ukránok.

Mégis, a 3×2000 méteres, lövészetekkel megszakított futást is elsőként kezdhették meg a magyarok, igaz, korántsem jelentős – 8, 14, illetve 20 másodperces – előnyökkel. Végül a hazai csapat nagyszerű teljesítménnyel, magabiztosan győzött a viadalon.

Az eredményhirdetés előtt Marosi Ádám köszönte meg a közönségnek a hatnapos buzdítást, szabadkozott a férfi egyéni versenyben elmaradt eredmények miatt, egyúttal örömét fejezte ki, hogy ezzel a keddi győzelemmel a magyar öttusa múltjához méltó eredményt sikerült elérniük.

A váltóverseny második helyén az ötödik pozícióból felfutó lengyelek, a harmadikon a litvánok végeztek.

Az Európa-bajnokság éremtáblázatán Magyarország a második helyen végzett. Aranyérmet nyert a férfi és a női váltó, míg a nők csapatversenyében egy ezüst jutott a mieinknek.

Az éremtáblázat:

1. Németország (2 arany, 2 ezüst, 1 bronz)
2. Magyarország (2 arany, 1 ezüst)
3. Csehország (1 arany, 1 ezüst)
4. Franciaország (1 arany)
5. Nagy-Britannia és Lengyelország (1 ezüst, 1 bronz)
6. Litvánia (3 bronz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik