Sport

Magyar hokis a tengerentúlon

Kóger Dániel Fehérvárról a CHL ligába igazolt.

Korábbi csapata, a Sapa Fehérvár AV19 tájékoztatása szerint a 21 éves, válogatott játékos a Laredo Bucks csapatához szerződött. Kóger egy éve már szerencsét próbált egy amerikai juniorcsapatnál, szerződés híján azonban a magyar egyesületnél folytatta. Fehérváron már a felnőttek között kapott szerepet, az osztrák bajnokságban szereplő csapat színeiben 40 mérkőzésen 7 gólt és 9 gólpasszt jegyzett.

Az újabb tengerentúli lehetőségről a játékos korábban így nyilatkozott: “Még egyszer kipróbálnám magam Amerikában, hátha feljebb tudom küzdeni magam a CHL-ből. Beszéltem Mihály Árpáddal, ez a liga nagyjából az ECHL-lel van egy szinten, amely az NHL és az AHL után a harmadik legnívósabb versengés odaát. Ráadásul a Laredo remek kapcsolatokat ápol ECHL- és AHL-csapatokkal, ha náluk maradandót alkotok, tudnak segíteni az előrejutásban.

Döntésemben nem a pénz fog motiválni, bár igen jó szerződést ajánlottak a Bucksnál. De meg kell mondanom, a Fehérvár is korrekt ajánlatot tett. Ha a tengerentúlon folytatom, akkor a lehetőség miatt döntök emellett. Azt is tudom, hiába küldtek konkrét egyéves szerződést, ha nem teljesítek megfelelően, úgyis elküldenek szezon közben, ugyanúgy, mintha próbajátékon lennék.” – olvasható az albavolanhockey.hu honlapon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik