Sport

A szövetség is köszöntötte Fucsovicsot és Babost

A Magyar Tenisz Szövetség Gödöllőn köszöntötte a wimbledoni junior versenyek két magyar hősét.

Fucsovics Márton a fiú egyéni, Babos Tímea a leány páros bajnokságot nyerte meg, ahogyan arról már mi is több cikkünkben írtunk. A szövetség képviseletében Papp Sándor méltatta a fiatalokat:

“Szeretném megköszönni a sportolóknak ezt a világraszóló diadalt, s természetesen köszönettel tartozunk azoknak a szakembereknek, edzőknek is, akik sokat segítettek abban, hogy a magyar tenisz ilyen sikert érhessen el” – fogalmazott Papp.

Hornok Miklós, a válogatott utánpótlás-edzője elmondta, 2003 óta dolgozik együtt Fucsoviccsal, de a felkészítésében többen is részt vesznek, mert a 18 éves tehetség 2007 óta Németországban, egy teniszakadémián edz, s teljes menedzsment foglalkozik vele.

A tavalyi US Openen párosban győztes nyíregyházi sportoló elárulta, példaképe a svájci Roger Federer.

“Valóban nagyon tud küzdeni, de nekem a játéka tetszett meg elsősorban, és én is igyekszem alkalmazni a tőle látható agresszív, támadó teniszt – így Fucsovics.

Babos Tímea elmondta, a jövőben is az amerikai Sloane Stephens oldalán indul majd párosban, s hozzátette, óriási élmény volt első WTA-mérkőzését Budapesten játszani a héten.

“A világranglistán 37. svájci Timea Bacsinszky elleni összecsapás nagy kihívás volt, a vereség ellenére úgy érzem, helyt álltam, s szeretném megköszönni a magyar szurkolóknak a szurkolást.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik