Sport

Sorsdöntő összecsapásra készül a magyar válogatott

Világbajnoki selejtezőt vív egymással a magyar és a szlovén férfi kézilabda-válogatott a következő két vasárnap.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: gondot jelent, hogy az irányító Császár Gábor lumbágó miatt nem tud edzeni, és estére kiderül, vállalja-e a játékot.
“A szlovénok egy kis, 1500 férő helyes ljubljanai csarnokba vitték a mérkőzést, hogy minél kevesebb magyar szurkolót kelljen beengedniük. Ezen kívül az elmúlt évben több kulcsjátékosukat hazavitték külföldről, és így az összeszokottsági szintjük is magas. Kimondottan jó csapatuk van, amely otthon és idegenben is stabilan játszik. Mivel nem játszottak nyilvános felkészülési mérkőzést, ezért csak régebbi felvételeinek vannak róluk. Két szoros meccsre számítok, és bízom benne, hogy a veszprémi visszavágó után mi örülhetünk” – jegyezte meg Mocsai.
Hozzátette: éppen a várható ljubljanai körülmények miatt az utóbbi edzéseket már nem a Veszprém Arénában, hanem a veszprémi, régi, kisméretű teremben tartják.

A magyar csapat szombaton kel útra. Az idegenbeli meccs és a visszavágó egyaránt 18 órakor kezdődik. A párharc győztese jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik