Sport

Finnországba menne a magyar válogatott kapus

Hetényi Zoltán nagy benyomást tett a finn Lahti jégkorongcsapat vezetőire és játékosaira.

A Fejér Megyei Hírlap online verziója, az fmh.hu készített interjút a Sapa Fehérvár AV19 hálóőrével, aki nemrég két hetet töltött Lahtiban, ahol a helyi Pelicans együttesénél vett részt a felkészülésben. Az északi együtteshez Tommi Satosaari, a fehérváriak másik kapusa ajánlotta be Hetényi Zoltánt.

„Egy magyar játékos érkezése nem jelentett hatalmas felhajtást Lahtiban, ezért a jégen kellett bizonyítanom, hogy érdemes vagyok a meghívásra. Akadtak csodálkozó tekintetek… Talán olyan kuriózum lehetett ez a számukra, mintha Magyarországra érkezne egy spanyol jégkorongozó. Biztosan kíváncsiak voltak a finnek, mit tudok a jégen, aztán az ottani teljesítményem alapján ítéltek meg, és úgy érzem, sikeres volt ez a két hét. Természetesen mindenki rendkívül kedves volt velem, de szerintem senki nem gondolta, hogy Magyarországról bárki is alkalmas lehet az ottani kihívásoknak megfelelni. Nagyon hajtottam minden edzésen, és a legapróbb dicséretnek is örültem, amelyekből szerencsére nem volt hiány, sem a szakmai stáb, sem a játékosok részéről” – mondta Hetényi az fmh.hu-nak.

A válogatott portás azt is hozzátette, szívesen visszamenne a finnekhez, azonban ha maradnia kell, akkor be akarja verekedni magát a vasak közé.

A székesfehérvári csapat háza táján egyébként nem tétlenkednek, csütörtökön, sajtótájékoztató keretében jelentik be az új edzőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik