Sport

Beelőz minket Ukrajna a MotoGP-ben?

Már a 2012-es évadban házigazdája lehet Ukrajna a gyorsasági MotoGP-sorozat bármelyik versenyének a Krím-félszigeten épülő pálya jóvoltából.

A gyorsasági-motoros világbajnokság ukrajnai futamának színhelyéül szolgáló jevpatoriai projekt részleteiről Kijevben tájékoztatta a sajtót az Ukrán Motorsport Szövetség. A MotoGP-sorozat ukrajnai futama a tervek szerint Crimea Grand Prix néven kerül majd be a 2012-es esztendő versenynaptárába.

A pálya építése már el is kezdődött. Az építtető a MotoGP kizárólagos jogaival rendelkező Dorna spanyol vállalatcsoport. A tervező pedig Hermann Tilke német építész, aki egyebek mellett számos Formula-1-es versenypályának is a megálmodója.

Az építkezés beruházója, Anatolij Kucsmin orosz vállalkozó szerint a kiszemelt helyszín különösen alkalmas egy ilyen rendezvény fogadására, mivel a Krím-félsziget mediterrán éghajlata lehetővé teszi, hogy tulajdonképpen az év bármely időszakában otthont adjon a versenyeknek. Az sem elhanyagolható körülmény, hogy Jevpatorija Ukrajna egyik leglátogatottabb turisztikai központjának számít.

A 2012. évi Krími Nagydíj tervezett helyszínén már megkezdődtek az előkészítő munkálatok: épülnek a bekötőutak, kirajzolódni látszik a nyomvonal, sőt az idei nyára egy professzionális gokart versenypálya már el is készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik