Közélet

Keresik a hummeres rejtekhelyét

Ízekre szedték Csillagbörtönben raboskodó férfi celláját, hogy ráakadjanak, hol rejtegethette a gyógyszereket, ha valóban magával végzett volna – írja a Blikk.

„Nagyon figyeltek a hummeresre” – mondta el a Blikknek Thomas B. néhány hónapja szabadult egykori rabtársa. – „Nem kapott jobb kaját vagy jobb cellát, de vigyáztak rá a nagy médiafelhajtás miatt. El is volt szállva magától”.

Az egykori fegyenc szerint a börtönben hozzá lehet jutni szinte mindenhez, akár gyógyszerekhez is: „Ha tényleg öngyilkos akart lenni, amit én személy szerint nem hiszek, könnyedén megtehette. De ha valaki bele akart csempészni valamit az ételébe, az sem lett volna nagy ördöngösség” – mondta a férfi.

A haláleset után ízekre szedték Thomas B. celláját. A bűnügyi helyszínelők olyan helyet kerestek, ahová a hummeres esetleg elrejthette volna összegyűjtött gyógyszereit. A Blikk szerint az osztrák rab valóban szedett pirulákat, de gyenge nyugtatón kívül nem volt szüksége másra.

Mint azt szombaton megírtuk Thomas B. 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A halálesetről a Hír24 számolt be elsőként. Úgy tudjuk, a férfi öngyilkos lett. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette.

Olvasói sztorik