Közélet

Vitatják a hummeres gázoló öngyilkosságát

Az utolsó napján még telefonált Thomas B, akivel az elsődleges információk szerint gyógyszer-túladagolás végzett, de ügyvédje szerint biztosan nem önkezűleg vetett véget életének – derül ki a Bors és a Blikk cikkéből.

A Bors információi szerint a szegedi börtön munkatársai semmi különöset nem észleltek Thomas B.-n a pénteki napon. A férfi részt vett a közös étkezéseken, a napi sétáját is megtette az udvaron. Az ominózus délutánon Thomas B. még egy telefonhívást is lebonyolított, nem sokkal később pedig meghalt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi kit hívott fel, a legvalószínűbb, hogy a feleségével beszélhetett.

A Blikk szerint minden különösebb figyelmeztetés nélkül vetett véget életének a hummeres rendőrgyilkos, a szegedi fegyházban 15 éves börtönbüntetését töltő Thomas B. Olyannyira, hogy ügyvédje szerint az is kérdéses, egyáltalán öngyilkosság történt-e. „Kizárt, hogy önkezével vetett volna véget az életének” – idézte a salzburg.com dr. Buza János, a hummeres magyar védőjének szavait.

A Blikk úgy tudja, a sokszorosan büntetett előéletű osztráknak nem volt része különlegesen szigorú bánásmódban a börtönben, úgy őrizték, mint bármelyik másik rabot. B.-t rabtársai többsége utálkozva fogadta, ennek ellenére viszonylag jól elboldogult többszemélyes cellájában. Péntek este fél nyolckor lett rosszul, az elsődleges vélemény szerint gyógyszer-túladagolás végzett vele, idegenkezűségre utaló jeleket nem találtak. A halál pontos okát a hétfői boncolás állapítja majd meg; egyelőre az is kérdés, hogy szándékosan vagy véletlenül adagolta-e túl a pirulákat.

Mint azt szombaton megírtuk Thomas B. 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A halálesetről a Hír24 számolt be elsőként. Úgy tudjuk, a férfi öngyilkos lett. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik