Közélet

Ügyes manipulátor volt a gólyatábor szexragadozója

Színészi tehetségével könnyen az emberek bizalmába férkőzött K. Sándor Szilárd – jellemezte egykori barátját a Blikknek az a nő, aki korábban mellette tanúskodott.

Az asszony, aki most külföldön él és nevét nem szerette volna vállalni, elképedve hallgatta, milyen szörnyűséget művelt nemrég egykori barátja a fonyódligeti gólyatáborban.

Csupa kedély volt

Az 1996-os ügy idején a mos megszólaló asszony jóban volt Szilárddal, és hitt is neki, így a bíróságon is kiállt mellette. Akkor még őt is megbabonázta a férfi egyénisége. „Folyton jött-ment, minden buliban benne volt, mindenki ismerte. Csupa kedély, jókedv, jófejség és jópofaság. Habitusánál fogva igen könnyen az emberek bizalmába férkőzött” – mesélt a szexragadozóról az asszony a Blikknek.

Mint mondta, akkor kezdett kételkedni a férfi ártatlanságában, amikor – évekkel az első ügy után – ismét a bajai rendőrségre hívták kihallgatásra.

A Bors hétfőn arról írt, hogy a most megtámadott lány a héten a történtek ellenére beiratkozott az egyetemre. A Tanító- és Óvóképző Kar felajánlotta pszicho­lógus segítségét, erről a szüleivel is egyeztettek.

Ahogy arról beszámoltunk, az elsőéves lányt augusztus végén erőszakolták meg Fonyódligeten, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában. A tettes a szervezők közül került ki. Fotós, aki gyakori résztvevője az egyetem rendezvényeinek, sőt hallgatója is: harmadéves informatikus-könyvtáros szakon. Vélhetően előre kitervelte tettét, egy bokros, fás területre csalta áldozatát, majd megverte és megerőszakolta.

Végigfotózhatta az erőszakot

Az Index úgy tudja a nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette. Egy – a HÖK szervezőit jól ismerő – forrásuk szerint a kártyán 100-150 kép található. A férfi mindent rögzített: a verést, a fojtogatást, az orális szexet. Ezeket felhasználva akarhatta zsarolni a lányt, hogy később ismételjék meg az aktust.

Az Index megkereste a rendőrséget is a fényképekkel kapcsolatban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rekordgyorsaságú válaszában azonban csak azt erősítette meg, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. “Egyéb információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással nem áll módomban közölni” – közölte Orbán Zoltán sajtóreferens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik