Közélet

Végigfotózhatta az erőszakolást a gólyatábori rém

Képek a verésről, a fojtogatásról, az orális szexről. Ezekkel akarhatta zsarolni a lányt.

A fonyódligeti ELTE gólyatáborban történt nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette – írja az index.hu. Egy – a HÖK szervezőit jól ismerő – forrásuk szerint a kártyán 100-150 kép található. A férfi mindent rögzített: a verést, a fojtogatást, az orális szexet. Ezeket felhasználva akarhatta zsarolni a lányt, hogy később ismételjék meg az aktust.

Az Index megkereste a rendőrséget is a fényképekkel kapcsolatban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rekordgyorsaságú válaszában azonban csak azt erősítette meg, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. “Egyéb információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással nem áll módomban közölni” – közölte Orbán Zoltán sajtóreferens.

Ahogy arról beszámoltunk, az elsőéves lányt múlt pénteken erőszakolták meg Fonyódligeten, az  ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában. A tettes a szervezők közül került ki. Fotós, aki gyakori résztvevője az egyetem rendezvényeinek, sőt hallgatója is: harmadéves informatikus-könyvtáros szakon. Vélhetően előre kitervelte tettét, egy bokros, fás területre csalta áldozatát, majd megverte és megerőszakolta.

A 38 éves – jelenleg előzetes letartóztatásban lévő – férfi múltja a hírek szerint nem makulátlan. A Blikk úgy tudja, 1996-ban – az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán – saját évfolyamtársát erőszakolta meg. A Bors legutóbb arról számolt be, hogy a fotós neve egy évvel ezelőtt felkerült egy feketelistára, amelyet modellek és fotósok hoztak létre. Egy lány jelentette őt a szakmának, miután fotózás közben próbálkozott nála.

A HÖK elnökét állítólag figyelmeztették, hogy a férfival problémák lehetnek, ám ennek ellenére nem történt semmi. Egy olvasó az Átlátszó Oktatásnak szerdán azt írta, ő megelőzhette volna a bajt, de nem vette komolyan társa jelzését, akit a fotós szintén zsarolni próbált, hogy lefektethesse. A történtek kapcsán az ELTE sajtótájékoztatót tartott csütörtökön. Az egyetem rektora brutális és aljas bűncselekménynek nevezte a fónyodligeti gólyatáborban történteket. A HÖK-vezetését felfüggesztették és az sem kizárt, hogy az érintetteket kicsapják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik