Közélet

Felmondott az új hóhér, amikor meglátta a bitófát

Egy hét kiképzés után látta először élőben és közelről munkaeszközét, és a látvány túlságosan sokkoló volt számára.

Nehezen találnak hóhért Srí Lankán, ahol azután írtak ki pályázatot a tisztségre, hogy a régi hóhért – akinek soha nem kellett egyetlen egy kivégzést sem végrehajtania – börtönőrré nevezték ki – írta a BBC. A több mint száz jelölt közül elsőnek kiválasztott két ember egy kéthetes kiképzést követően nem jelentkezett munkára, így felvették a listán harmadikként szereplő negyvenéves férfit. De vele még rosszabbul jártak.

A hóhérjelölt egy hetes tréningen esett át, és csak azután mutatták meg neki, hogyan is néz ki közelről a kivégzések eszköze, a bitófa. A látvány azonban annyira megrémítette a férfit, hogy félbehagyta a kiképzését, majd megírta felmondólevelét, és hétfőn már nem jelent meg a tréningen.

Sokkolta a hóhértanoncot a bitófa látványa, amikor először megmutatták neki – félelmében felmondott
Fotó: Thinkstock

A meg nem nevezett férfinak a hatóságok egyhónapos gondolkodási időt hagytak, és ha addig nem gondolja meg magát, megpróbálkoznak egy új jelölttel. Akinek a kiképzését már azzal fogják kezdeni, hogy megmutatják nekik a bitófát – közölte a helyi börtönhatóság.

Srí Lankán egyébként 1976 óta egyetlen egy kivégzést sem hajtottak végre, bár több mint négyszáz halálra ítélt ember ül a szigetország börtöneiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik