Nagyvilág

Lassú kínhalál: 25 percig kínlódott az elítélt

kivegzes(960x640)(3).jpg (kivégzés)
kivegzes(960x640)(3).jpg (kivégzés)

Új mérget használtak, az elítélt haláltusája családja szeme előtt folyt csaknem fél órán át.

Dennis McGuire az ítélet szerint 1989-ben elrabolt, megerőszakolt és meggyilkolt egy 22 éves várandós nőt. Az elítélt kivégzéséhez először alkalmaztak az Egyesült Államokban olyan mérget, amely egyfajta nyugtató és egy fájdalomcsillapító keveréke. Ohio állam azért választotta az új szert, mert a korábban használtat a gyártója már nem bocsátja rendelkezésre kivégzés céljára.

McGuire ügyvédje, John Paul Rion a múlt héten megpróbálta megakadályozni, hogy az új mérget alkalmazzák védence esetében, mert megítélése szerint az légszomjat és nagy félelemérzetet okoz. Ezáltal sérül az elítélt azon joga, hogy ne szenvedjen kivégzésekor. A kivégzést az elítélt családtagjai is végignézték. Utána az ügyvéd bejelentette, hogy pert indít az állam ellen.

McGuire egyébként saját magát buktatta le: más ügy miatt ült a börtönben, amikor önként jelentkezett, hogy információkkal szolgáljon az akkor már majdnem egy éve felderítetlen Stewart-gyilkosság elkövetőjéről – írja a 444.hu. Miközben azon igyekezett, hogy gyanúba keverje saját sógorát, ellentmondásokba keveredett, és lebukott.

Az áldozat hozzátartozói nem nagyon hatódtak meg az elítélt szenvedésétől: lehet, hogy McGuire félt és szenvedett, de legalább annyira rettegett és szenvedett Joy is, mondták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik