Közélet

Pedofil tanár használhatta ki nehéz sorsú tanulókat Csepelen

Egy bentlakásos alapítványi iskola tanára ellen indult nyomozás szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt – írja a Blikk.

A 34 éves B. Tamás egy csepeli bentlakásos iskolában vigyázott a gyermekekre, ahol egy hete rendkívüli értekezletre hívták össze a szülőket, de akkor az iskola vezetése még csak annyit árult el, hogy a férfi bántotta a diákokat, ezért elküldték az iskolából, és azt ígérték, hogy mindenről tájékoztatnak – mondta el a Blikknek az egyik érintett anya.

Múlt hét csütörtökön azonban 14 éves lánya zokogva hívta fel. Nyolc- és tízéves öccsét aznap a rendőrök – pszichológusokkal – órákig faggatták arról, hogyan molesztálta a kicsiket a férfi.

„A kisfiamtól kellett megtudnom, hogy mit művelt vele ez a férfi. Állítólag arra kérte, hogy simogassa a nemi szervét, miközben a gyerekem nadrágjában turkált. Először két éve egy táborban nyúlt a fiamhoz, és azóta ki tudja még hányszor – állította az anya, akinek gyermekei a család nehéz anyagi körülményei miatt kerültek a bentlakásos iskolába.

A Blikk információit a Fővárosi Főügyészség is megerősítette „Az illetékes kerületi ügyészség indítványozta a XXI. kerületi általános és szakközépiskola egyik tanárának előzetes letartóztatását, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt – mondta el Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette: a BRFK bűnügyi főosztály gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya nyomozást indított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik