Közélet

Stadler egyre betegebb

A börtönből többször viszik kórházba a juhászból lett milliárdost.

Egyre súlyosabb betegségekkel küzd Stadler József – írja a Blikk. A lap szerint súlyos cukorbetegséggel és vérnyomásproblémákkal is küzd, nem kizárt, hogy egyéb betegsége is van. Csontsovánnyá fogyott és az elmúlt pár hónapban kétszer is kórházba kellett vinni.

Stadler József 2011-ben került újra börtönbe adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. Négy év tíz hónapot kapott. Bevonulásakor is említette már cukorbetegségét. Kezdetben nem igényelt különösebb egészségügyi ellátást, később azonban gyakori vendég lett a rabkórházakban – olvasható a lapban.

A Wall Street magyar farkasa

Furcsa, de Stadler József karrierje igazi kapitalista tündérmese – volt egy ideig. 1988-ban kezdett el vállalkozni az akasztói férfi, a rendszerváltás gyorsan változó viszonyai között ügyes húzásokkal (sok felszámolás alatt lévő cégek, vagy a munkásőrség készleteit vásárolta fel) futtatta fel az üzletet, 5000 boltot látott el a cége. Aztán fokozatosan a szállítmányozásra nyergelt át, 1993-ra már 10 ezer kamionja volt, s a cég összforgalma 12-13 milliárd forint volt.

1993-ban robbant ki az Utolsó vacsora-botrány: Stadler 22 festményt, köztük ezt a Leonardo-freskót is megvásárolta, és igényelt vissza 205 milliónyi áfát (természetesen egy ilyen festményt több okból sem vásárolhatott meg). A vásárló orosz állampolgár az orosz hatóságok szerint nem létezett, a képek valódiságát igazoló orosz galéria létezett, de csak ebben a tranzakcióban végzett szakértői tevékenységet, az eladó céget pedig pár héttel a vásárlás előtt alapították – az APEH-vizsgálat után hosszú bírósági hercehurca kezdődött, végül nem Stadlert marasztalták el.

Aki addig már könyékig volt a magyar futball bugyraiban: Akasztón 3500-as stadiont épített, a Stadler FC pedig az NB I-be is eljutott. 1995-ben még 9. volt, 1998-ban viszont kiesett a csapat. Ahogy Stadler ügyei sem vettek jó irányt – adóügyek, perek, ítéletek. Az akasztói stadion pedig nincs sokkal jobb állapotban, mint szegény Stadler úr – ide kattintva megtekinthető a lassú pusztulásra ítélt kísértetstadion (felcsútiak ne kattintsanak). (További részletek Stadlerről itt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik