Közélet

Megette a menhelyekről adoptált macskákat

Nem, most nem Kínában járunk, hanem Európában.

Egészen pontosan Olaszország északi részén, a lombardiai Brianzában, ahol egy ötvenéves férfi legalább 15 macskát ölt, főzött majd evett meg vacsorára a barátaival – jelentette a helyi sajtó. Az állatokat menhelyekről szerezte, amelyekben rendszeresen megjelent, hogy fekete szőrű, nagyjából három éves, és jó húsban lévő macskákat vigyen haza, az elmúlt hónapokban – közölte a The Local olasz kiadása.

Egy idő után a menhelyeken gyanúsnak találták a férfit, aki újabb és újabb kifogásokkal vette elejét annak, hogy ellenőrizni tudják, megfelelő körülmények közt tartja-e a hazavitt macskákat. Az olasz állatvédelmi szövetség (Aidaa) munkatársai attól tartottak, hogy a fekete macskákat sátánista szertartásokon áldozza fel, egy önkéntes ment ki a lakására, azzal, hogy van számára egy fekete macskája, és rajtakapta, ahogy meg akart ölni egy vacsorának szánt cicát – jelentette a Times.

Jó húsban lévő, nagyjából három éves fekete macskákat keresett a menhelyeken, majd vacsorát főzött belőlük.
Fotó:Thinkstock

Az önkéntes mobiljával fényképet is készítette erről, és elmondása szerint a férfit teljesen meglepte megrökönyödése, és értetlenül állt azelőtt, hogy törvény tiltja, hogy megöljön és megegyen egy macskát.  A kétgyerekes családapát letartóztatták, és vádat emeltek ellene a cicák levágása miatt. Akár egy évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik, vagy 15 ezer eurós pénzbírság kifizetésére.

A Times az esetről szóló cikkében idézte az Aidaa vezetőjét, aki elmondta: szervezete évente nagyjából 20-25 esetben nyújt be panaszt macskaevő emberek ellen. Lorenzo Croce elmondása szerint egyes észak-olasz területeken régre nyúló hagyománya van a macskaevésnek, és bár már nem olyan elterjedt, becslése szerint még így is évente nagyjából 500-600 állat végzi ételként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik