Élet-Stílus

Macskával pózolnak az izlandi rendőrök

Izlandon annyira nyugis az élet, hogy a járőröknek arra is van idejük, hogy kiscicás képeket posztoljanak az Instagramra.

Korábban beszámoltunk már arról – érzékeltetve, hogy mennyire alacsony a bűnözés az országban –, hogy Izland rendőrfőkapitánya szerint tavaly év végén lőttek le valakit a rendőrök. A helyzet azóta sem fajult el az országban, az egyik utolsó hír szerint azért szünetel egy útépítés, mert a helyiek hónapok óta tiltakoznak, szerintük az építkezés megzavarná a tündéreket és manókat.

Az egyik Reykjavík-i rendőr most azzal robbantotta a cukiság bombát, hogy járőrözés közben kiposztolt egy fényképet, amelyiknek ő is nagyon figyel, meg a kiscica is.

Flosi Brynjólfsson, a reykjavíki rendőrség közösségi oldalakért felelős tisztje később elmondta, a cicát Mósinak hívják és véleménye szerint a kiscica igazi rendőrmacskának lett nevelve, ezért is tartott gazdájával a műszak során.

A történethez azonban hozzátartozik, hogy a rendőrök ezzel is meg akarják mutatni, hogy ők is emberek, nekik is vannak érzéseik. Reméljük, ez a módszer hamarosan nálunk is elterjed.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik