Közélet

Új szüleiknél is terrorizálták gyerekeiket a horrorszülők

Gyerekbántalmazás (gyerekbántalmazás)
Gyerekbántalmazás (gyerekbántalmazás)

A szigetszentmiklósi horrorszülők rendszeresen látogatták nevelőszülőknél lévő gyermekeiket, hogy emlékeztessék őket: el ne járjon a szájuk.

A Blikk információi szerint már régen nevelőszülőknél élt a két fiú és nővérük, amikor még mindig látogatták őket szüleik. Mivel a gyerekek nem bántalmazás, hanem életkörülményeik és iskoláztatásuk hiánya miatt kerültek nevelőszülőkhöz, a férfi és felesége továbbra is kapcsolattartó maradhatott.

A látogatásokat azonban nem a szeretet motiválta. Csupán azért találkoztak velük, hogy figyelmeztessék őket: ha bárkinek beszélnek, hatalmas büntetésben lesz részük. Ezzel magyarázható, hogy a gyerekek még akkor sem mertek beszélni, amikor már biztonságban voltak – mondta a lap az egyik kormányhivatalban dolgozó forrása.

A szigetszentmiklósi „horrorszülők” pere csütörtökön kezdődött zárt ajtók mögött. Az apa szerint a gyerekek nehezményezik, hogy nevelőszülőkhöz kerültek. Védencem szerint a gyerekek azért vallottak ilyen szörnyűségekről, mert nehezményezték, hogy nevelőszülőkhöz kerültek – közölte a férfit védő dr. Csics Péter ügyvéd a Borssal.

Sajtóhírek szerint az apa teljesen beszámítható, párja azonban pszichés betegségben szenved, és úgy viselkedik a kihallgatásokon, mintha meg sem történtek volna a vádpontokban szereplő események.

A vádirat lényege szerint a házaspár Szigetszentmiklóson nevelte közös gyermekeit, de nem gondoskodtak róluk: nem adtak nekik rendszeresen enni, nem öltöztették őket, a kicsik óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül jártak. Ezenfelül kiderült, hogy a gyerekeket kicsi koruktól – egészen első emlékeiktől kezdve – napi rendszerességgel szexuálisan bántalmazták, és verték is mindannyiukat. A három gyerekkel szüleik állítólag fekáliát és patkányt is etettek. Csak 2012 januárjában kerültek el otthonról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik